Saturday, November 14, 2009

Õpileping


Eesmärgid:
Põhieesmärgiks on leida huvitav ja uudne teema, mille kohta rühmatöö teha. Omamoodi eesmärgiks saab rühmasisene koostöö ja vajadusel tekkivate erimeelsuste kompromissipõhine lahendamine. Põhimõte - koos tehakse ehk kedagi ei jäeta tegevusest kõrvale ning informatsioon omavahel on pidevas liikumises.
Sellest tulenevalt saab meie teemaks konverentsi korraldamise staadium - kuidas aitavad sotsiaalsed töövahendid seda üleüldse võimalikuks ja lihtsamaks teha :D. Alaeesmärkiks on leida seejuures alternatiivseid lahendeid, seda põhjusel, et inimeste harjumused on lihtsalt erinevad.

Strateegiad/tegevused:
Esiteks on kindlasti rühmasisene arutamine ja üksteise suunas ideede "loopimine". Sellele järgnevad omavahel ära jagatud teemade kohta info otsimine. Info otsimisel kasutatakse nii tavapäraseid otsingumootoreid (Google, Bing jt.), kui ka "tuhnitakse" blogides, firmade kodulehtedel ja erinevates keskkondades, et leida ja hakata kinni väiksematestki idee killukestest.
Järgneb tavapärane loominguline kirjutamise oskus, mille juures tähtsaimaks saab omavaheline koostöö a'la "mina kirjutan ja sina anna tagasisidet, mida paremini oleks võimalik teha".

Vahendid/ressursid:
Esmalt kokkusaamine ja koosmõtlemine: paber, pliiats ja sülearvuti Word programmiga
Grupi liikmete varasemad teadmised
Omavaheliseks suhtlemiseks: skype, msn, e-mail, mobiil, google docs, ühine blogi(kõik kirjutavad ja kommenteerivad ning seal avaldatakse lõpp produkt)
Teema kohta info leidmiseks: Google jt. otsingumootorid, erinevad interneti lehed (blogid, suhtlusportaalid, video kommuunid, firmade veebilehed jne.)
jt. - mis võivad osutuda vajalikuks

Hindamine:
Valmib ühtne tulemus, mis on kaardistatud ning loogilise ülesehitusega -seda kõike ühise tegevuse ja koostöö kaudu. Valminud tulemis on pakutud piisavalt (nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik, et hoida asi lihtsana) vahendeid ja alternatiive, et keegi ei ohkaks "jälle on vaja uus konto luua".

No comments:

Post a Comment